tisdag 11 januari 2011

Orken är slut

Jag har inte skrivit något sedan i fredags. Fick lite mycket att fundera på och en förkylning attackerade så jag somnar snällt i tv-soffan på kvällarna och vaknar före mor och far varje dag. Mycket ovanligt ska tilläggas.

Vi åkte ut i lördags för att lägga klart golvet i vardagsrummet. Upptäcker att brädgården har skickat för lite virke. Jag beställde 50 brädor och när vi nu räknar så har jag fått 36 varav två inte går att använda. Ringer dit för en snabbleverans i dag men de har bara nio kvar hemma. De ska kolla med Söderhamn om de finns där för leverans på måndag.

Vi började istället pyssla med att såga ur pärlsponten i köket för att sätta nya fönster och dörr-foder. Rev också lite tapet i köket och gjorde kväll redan vid tre.

Söndagen tog vi som vilodag. Jag ringde upp förra ägaren för att höra om hur länge sedan de gjorde badrummet. Det kan ju ha betydelse för åldersavdraget om de måste riva inne. Badrummet är ganska nygjort så där har jag tur, det är omgjort för sju år sedan. I försäkringen är det inget åldersavdrag de första fem åren. Åldersavdraget för elementen blir betydligt större eftersom det är ett gammalt system. Där får jag stå 80% av kostnaden själv.

Måndag morgon ringde jag försäkringsbolaget om frysningen under badrummet. De har lite mycket nu så besiktningsmannen kan nog inte komma förrän nästa vecka. Det är ju ingen panik eftersom vattnet är avstängt och skadan redan är skedd, men det är ju synd att jag inte kan vara här och prata med honom själv. En positiv sak är att självrisken var mindre än jag befarade. 1500 för elementen och 1500 för frysning i badrummet. Nu har jag tjänat in att jag tog en Plusförsäkring!

Ringde även till brädgården som säger att golvvirket inte heller finns i Söderhamn och att det kommer att ta några dagar att få hem det. Vi får låna släpet om vi vill för att ta de nio brädor som finns hemma men då måste vi komma tillbaks med släpet på en gång. Jag bestämmer mig för att vänta tills allt virke finns hemma så vi får göra klart golvet i februari.

Pappa och jag åker till brädgården för att köpa lite spik till fodren. Mannen som jag beställde virket av har kollat upp vad som blivit fel och det visar sig att han som lastade såg att det inte skulle räcka och räknade om i löpmeter i stället. Så kan man inte göra säger han och lovar att när de får hem virket så kör de ut det utan extra kostnad.

Dagen fördrivs med att sätta golvlist i lilla sovrummet och köket samt att sätta nya foder vid fönster och dörrar i köket. Det kommer att bli kanonsnyggt med lite bredare foder istället för de smala funkisfodren som satt där. Nu är köket och sovrummet klart för spackling målning och tapetsering. Och en hel del såpskurning!

Jag avslutar dagen med att krypa under grunden föra att koppla bort slangen till tömningen av elementen. Försöker se vad som frusit under badrummet men det är svårt att se. Isen sitter mellan avloppet och vattnet som går in. Upptäcker att kontakten till frostvakten vid vattenmätaren är utdragen ur kontakten. Vilken tur att jag upptäckte det annars hade det blivit ännu mer skada. Troligen var det rörmokaren som drog ur den när vi skulle testa lamporna nere i källaren.

Bestämmer mig för att åka norrut på tisdag istället för onsdag. Jag är rejält förkyld och somnar i soffan redan vid åtta på kvällen. Å andra sidan är jag utvilad nu på morgonen och klev upp vid sex.

Skriver mer när försäkringsbolaget tagit kontakt igen.

Kram från mig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar